mandag

DECEMBERKAGE

Herlig gærkage med hakkede mandler og rosiner og overtrukket med en skøn sirup/rom masse. Til slut drysses med farin.

Denne dejlige decemberkage nydes til en god kop kaffe eller te.

Opskrift : Amo
 


Foto : Det Kgl. Bibliotek

DECEMBERKAGE

dej

300 g hvedemel
2 1/2 dl mælk
25 g gær
3 æggeblommer
3 hele æg
1/2 tsk. salt
150 g smør eller margarine
50 g sukker
50 g hakkede mandler
50 g rosiner
saften af en citron

pynt

1 dl sirup
1/4 dl rom
20 g farin

Gæren opløses i den lune mælk (ca. 35 grader). Mel, sukker og salt tilsættes og massen æltes til en blød dej. Dejen hæver lunt og tildækket i ca. 30 minutter. Blødgjort fedtstof og de øvrige ingredienser tilsættes og dejen æltes glat og hældes i en smurt og melet springform (22 cm). Efterhæver i ca. 30 minutter.

Kagen bager i en forvarmet ovn ved 200 grader i ca. 45-50 minutter.
Vendes ud på en bagerist. Sirup og rom varmes i en gryde og hældes over den varme kage. Drys med farin.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.