søndag

ENGELSK JULEKAGE

En af de helt store klassikere hen under jul er den vidunderlige engelske julekage eller Christmas cake, fyldt med alskens gode sager som rosiner, korender, appelsinskal, sukat, cocktailbær, hakkede mandler og ikke mindst spiritus. Spiritus kan være cognac, whisky, cointreau eller portvin. Honningkage krydderi giver kagen den skønneste smag af julen.

Kagen, der har bedst af at trække mindst en uge og gerne meget længere før jul, overtrækkes med icing og serveres på julekaffe- og konfektbordet i småbidder, da det er en bastant og meget overdådig kage.
 


ENGELSK JULEKAGE

200 g rosiner ( gerne en blanding af lyse og mørke)
150 g korender
1oo g syltet appelsinskal
100 g sukat
100 g blandede cocktailbær
1 1/2 dl rødvin
125 g blødt smør
1 dl sirup
2 æg
200 g hvedemel
1 brev honningkagekrydderi
100 g hakkede mandler
1 dl spiritus (cognac, whisky eller cointreau)

Rosiner, korender, appelsinskal, sukat og hakkede cocktailbær kommes i en skål og overhældes med rødvin. Står tildækket til næste dag.

Ovnen tændes på  150 grader.

Smørret piskes blødt og cremet med sirup. Æggene piskes i et ad gangen med håndmixer i høj hastighed. Rør sigtet hvedemel og honningkagekrydderiet i dejen. Til sidst røres de hakkede mandler og rødvinsfrugterne i dejen, der kommes i en smurt, meldrysset springform.

Kagen bages nederst i ovnen i 90 - 100 minutter. Afkøles i formen på en bagerist.

Når kagen er blevet lun, overdryppes den med spiritussen.

Kagen pakkes i en tæt beholder og skal nu trække et koldt sted i mindst en uge, gerne meget længere. Det er en kage, der skal bages et godt stykke tid før jul.

Før servering smøres kagen med icing.

Icing

500 g flormelis
2 æggehvider
2 spsk. citronsaft (hold lidt af citronsaften tilbage i starten)

Ingredienserne røres godt sammen og kagen overtrækkes hermed. Brug en kniv til at trække istapper ud med.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.