lørdag

GREVINDENS RULLER

Disse skønne ingefærruller med fyld af flødeskum, serveret med lune mandariner, drysset med kokosmel, er usædvanlig lækre på et kaffebord.

Selve rullerne kan bages i forvejen og opbevares i en kagekasse med tætsluttende låg, da de ellers bliver bløde.

Opskrift : Ellis Tardini


GREVINDENS RULLER

dej

125 g smør
125 g melis
125 g lys sirup
125 g hvedemel
salt
1 tsk. ingefærpulver
1 tsk. citronsaft

2 1/2 dl piskefløde
1 dåse hele mandariner
kokosmel

Hæld smør, sukker og sirup i en kasserolle og varm det forsigtigt op til både smør og sukker er smeltet. Lad det køle lidt af.
Tænd ovnen på 160 grader. Når sukkermassen er kølet lidt ned, sigtes melet ned i kasserollen. Drys ganske lidt salt i og tilsæt ingefær og citronsaft. Rør dejen jævn og sæt den på en velsmurt plade med en teske. Én teskefuld ad gangen og med god mellemrum (mindst 10 cm).
Kagerne bages 8 minutter og de må endelig ikke blive for mørke. Tag pladen ud og lad den stå et par minutter. Kagerne løsnes med en paletkniv og rulles omkring et skaft eller en træslev, ikke for stramt. De skal kunne fyldes med flødeskum.

Fløden piskes meget stiv. Den fyldes i rullerne, lige før servering.

Varm de hele mandariner forsigtigt op i lagen fra dåsen. Det er klogt at stikke en tandstikker igennem dem, inden de varmes op, så de ikke skiller. Tag dem meget forsigtigt op med en hulske og læg dem på fadet ved siden af de fyldte ruller. Drys kokosmel over mandarinerne.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

1 kommentar:

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.