tirsdag

MANDELHORN

Små lækre mandelhorn eller julehorn i en skøn mormorudgave, serveret til aftenteen eller som herligt morgenbrød en af juledagene.

De små skønne horn spises lune til teen eller kaffen. De er særdeles velegnet til frysning og det betaler sig, en dag, det er bagedag, at frembringe en del af disse horn og fryse dem ned til julen, hvor der er så meget andet at se til.

Når de skal bruges, tages de blot op af fryseren 1 time før. Eller de tøs op i ovnen ved 170 grader i ca. 10 minutter.

Der bliver 12 stk. af portionen.

Opskrift : Ellis Tardini 1962


MANDELHORN

40 g gær
4 spsk. mælk
100 g smør eller margarine
500 g mel
100 g sukker
1 æggeblomme
2 æg
et nip salt

fyld

150 g mandler
150 g sukker
reven skal af 1/2 citron
1 spsk. rom
4 spsk. mælk

æggehvide til pensling

Opløs gæren i den svagt lunkne mælk. Smørret smuldres i melet, der æltes med sukker, salt og æg til en smidig dej. Dejen hæver i ca. 20 minutter til dobbelt størrelse.

Til fyldet smuttes mandlerne, der hakkes fint. Rør det med sukker, citronskal, rom og varm mælk. Rul dejen ud i en cirkel ca. 1/2 cm tyk. Del den i 12 trekanter og fordel fyldet på dem. Trekanterne rulles sammen mod spidsen og sættes på bagepapir eller på en smurt plade. Form til horn.

Hornene efterhæver 15 minutter. De pensles med sammenpisket æggehvide og bages i en varm ovn 200 grader i ca. 20 minutter.

Servér de dejlige horn lune til en glad kop kaffe eller te.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.