søndag

MAUDS DESSERTTÆRTE

Mands desserttærte, serveret lun med flødeskum til, er en drøm af en tærte med fyld af kanelæbler, rosiner og vaniljecreme.

Tærten er overordentlig velegnet som dessert såvel som til en god kop kaffe, hvor den nu også er fin.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972
 

MAUDS DESSERTTÆRTE

tærtedej

200 g mel
200 g smør eller margarine
3-5 spsk. koldt vand

vaniljecreme

2 æggeblommer
1 1/2 spsk. melis
2 tsk. maizenamel
2 dl mælk
2 tsk. vaniljesukker

5 store æbler
2 knuste tvebakker
125 g melis
1 tsk. stødt kanel
1 dl rosiner

1 æg til pensling

Hak mel, bagepulveret og fedststoffer sammen til en grynet masse. Bland sukkeret i og ælt dejen sammen med vandet. Stil den koldt en halv time. Beklæd derpå en springform med 2/3 af dejen, så den går 4-5 cm op ad siderne.

Æblerne skrælles og skæres i terninger. Bland æbleterninger, kanelblandet sukker, de knuste tvebakker og rosinerne.

Til vaniljecremen piskes æggeblommerne med sukker, maizenamel og og mælk sammen i en tykbundet gryde, der sættes på komfuret ved ikke for stærk varme. Varm indholdet op under omrøring til det tykner. Tag gryden fra varmen og rør i det af og til, mens det bliver koldt. Rør vaniljesukkeret i, når cremen er lunken.

Fordel halvdelen af æblefyldet over piebunden. Hæld vaniljecremen over dette og fordel resten af æblefyldet over vaniljecremen.
Rul resten af dejen ud til et låg og læg det øverst. Sørg for at trykke det forsigtigt, men godt til i kanterne , hele vejen rundt.
Pensl med sammenpisket æg og bag ved god varme, 225 grader i omkring 40 minutter.

Servér Mauds desserttærte lun med flødeskum til.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.