mandag

NORSK JULEKRINGLE

Norsk julekringle med smag af kardemomme og fyld af rosiner, sukat og mandler og drysset med mandler og sukker er hurtig lavet, idet dejen ikke skal hæve først. Det er en kringle i gammeldags forstand, lanceret af den norske husholdningslærerinde Henriette Schönberg Erken i 1946

Kringlen gør sig til en kop eftermiddagskaffe, når der skal kaffebrød på bordet i den søde juletid, hvor vi alle ellers har nok at se til.

Der er bagepulver i dejen og kringlen bør spises straks den samme dag, den er bagt. Næste dag vil den være tør og kedelig.


NORSK JULEKRINGLE

750 g mel
1 tsk. kardemomme
200 g smør eller fedt
175 g sukker
4 1/2 tk. bagepulver
150 g sukat
150 g rosiner
2 æg
3 1/2 dl mælk
25 g mandler

Smør og mel smuldres, tilsættes sukker, kardemomme, bagepulver, rosiner, den fintskårne sukat, mælk og de piskede æg, hvoraf der gemmes lidt til at pensle med. Dejen æltes hurtigt igennem og trilles til en lang pølse, som formes til en kringle på en smurt bageplade (bagepapir). Pensles med resten ag ægget, drysses med de på langs skårne mandler og sukker strøs over.

Bages i ovnen ved jævn varme (190-200 grader) i ca. 3/4 time.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.