søndag

PALMEKAGER

Palmekager, lækkert og let bagværk til en kop kaffe af færdigkøbt butterdej. Kagerne fremstår smukke og blanke, når de er færdigbagt i et karakteristisk mønster. Det blanke kommer af sukkeret, der drysses over de sidste 5 minutter i ovnen.

Pynter på decembers kaffeborde.

Opskrift : Ellis Tardini
 
Foto : Lademann


PALMEKAGER

500 g butterdej (frossen)
100 g sukker

Tø dejen op og rul den tyndt ud. Rul dejen ud på bordet i en stor aflang firkant i ca. 3 cm tykkelse. Fold de smalle ender sammen, så de mødes på midten. Fold derefter dejen endnu en gang. Skær den i 1 cm tykke skiver.
Placer skiverne 2 og 2 mod hinanden på bagepapir på en plade, således at kagerne bliver runde, når de er bagt.

Sæt pladen i en varm ovn ved 225 grader i ca. 15 minutter. Drys kagerne med sukker og sæt dem i ovnen igen ca. 5 minutter til sukkeret er smeltet.

Afkøl kagerne på en bagerist.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.