mandag

SHERRYSNEGLE OG APPELSINHORN

De allerdejligste sherrysnegle og appelsinhorn, når vi i den mørke tid skal hygge os inden døre med lys på bordet, kaffe i kopperne og noget godt, blødt brød til.

Dejlig blødt og velsmagende bagværk, som helt sikkert hurtigt vil få ben at gå på.

Der bliver 16 små horn og 25 små snegle af portionen.

Opskrift : Ellen Holme 1965


SHERRYSNEGLE OG APPELSINHORN

dej

50 g gær
2 spsk. vand
300 g mel
200 g margarine
1 æg
1/2 dl mælk
1 tsk. sukker
1/2 tsk. salt

fyld

100 g margarine
1 dl flormelis
1 tsk. æggehvide
1/4 tsk. kanel
1/4 tsk. vaniljesukker
1 tsk. reven appelsinskal

Gæren smuldres i en kop og overhældes med svagt lunkent vand. Margarinen smuldres i melet, æg, mælk, sukker, salt og gær kommes i dejen. Den æltes godt igennem og sættes til hævning, medens fyldet laves.

Til fyld blødgøres margarinen og piskes sammen med florsukker og æggehvide. Fyldet deles i to dele.
I den ene del røres kanel og i den anden appelsinskal og vaniljesukker.

Dejen æltes igennem og deles i to dele. Den ene del rulles ud til en plade (ca. 38 x 32 cm). Kanelfyldet smøres glat ud over hele fladen og dejen rulles sammen som en roulade (38 cm lang). Rouladen skæres i 25 skiver, der bankes flade med hånden og sættes på to velsmurte plader.
Sneglene bages på øverste rille i ovnen ved 230 grader i 7-8 minutter. De bagte snegle glaseres med flormelis, rørt ud med sherry.

Den anden portion dej deles i to dele, der hver udrulles til en cirkel. Med kniv eller kagespore skæres hver cirkel ud til 8 trekanter. Appelsinfyldet smøres på trekanterne, der dernæst rulles til horn og bages lysebrune midt i ovnen ved 230 grader i 8-10 minutter.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.