lørdag

SIR HENRYS PLUMCAKE

Aldeles pragtfuld er denne gammeldags, engelsk inspirerede plumkage, fyld med lutter gode sager, der alt sammen står så godt til juletiden. Honning, sherry, rosiner, sukat, pomeransskal, mandler og med den dejligste smag af kanel og ingefær.
Bagt i en gammel engelsk kobberform, ser den dejlig ud, men anden form kan nu også gøre det.

Det er en holdbar kage, der nemt kan holde i ugevis, opbevaret i en kagekasse eller en tildækket stenkrukke. Allerbedst er den, når den først får lov at stå nogle dage, før der spises af den.

En lækker appelsinglasur vil gøre sig på kagen, som dog også er god uden glasur.

Opskrift : Lilian Kaufmann

Kilde : Det Kgl. Bibliotek

SIR HENRYS PLUMCAKE

225 g hvedemel
200 g smør eller margarine
80 g melis
100 g honning
5 æg
1/2 dl sherry
1/2 dl vand
50 g rosiner
75 g hakket sukat
75 g hakket pomeransskal
50 g mandler
2 1/2 tsk. bagepulver
1 knsp. salt
1 tsk. stødt kanel
1 tsk. stødt ingefær

Rør fedtstof og sukker hvidt i en dyb skål. Varm honningen lidt op. Rør den langsomt over i skålen. Pisk æggene sammen og rør også disse langsomt i skålen. Tilsæt vand og sherry og rør godt.

Bland de tørre dele, mel, bagepulver, salt, kanel og ingefær og rør dem i dejen. Skold og smut mandlerne, hak dem groft og vend dem i dejen sammen med sukat, pomeransskal og rosiner, iblandet lidt mel.

Dejen kommes i en stor, velsmurt, meldrysset form og bages i ovnen ved 175 grader i ca. 1 1/2 time.
Kagen bliver i formen i 10 minutter, hvorefter den vendes ud og afkøles på en bagerist.

Glasér eventuelt med en appelsinglasur af flormelis og appelsinsaft.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.