mandag

AMERIKANSKE BROWNIES

Amerikanske brownies er i de sidste mange år blevet af amerikaniseret og betragtes efterhånden som et pæredansk stykke bagværk.

De fleste supermarkeder har hylderne fyldt op med kager og småkager fra industrien. Brownies er ingen undtagelse. De kan købes i ethvert supermarked. Kvaliteten er også der efter.

En rigtig lækker brownie bager man da selv og især her op under jul er det relevant. Har man først smagt disse kager, bager man selv sine brownies fremover.

Jeg kender kun én, men sikke en opskrift på brownies med dejlig chokolade i dejen, som jeg virkelig kan stå inde for og det er denne opskrift af Christa Alstrup. Bedre brownies fås ikke.

Der bliver 20-25 stk. af portionen.

Kilde : Christa Alstrup


AMERIKANSKE BROWNIES

75 g mørk letbitter chokolade
100 g smør
2 store æg
180 g mørk farin
100 g grofthakkede valnøddekerner
60 g mel

smør og lidt rasp til formen

Smelt chokolade og smør (hver for sig). Pisk æggene sammen, tilsæt farin, chokolade, nøddekerner, mel og det afsvalede, smeltede smør og rør det sammen.

Smør en lille firkantet bradepandeform med lige sider med smør, drys med lidt rasp og hæld dejen heri. Dejlaget skal være 1 - 1 1/2 cm tykt.

Sæt formen i en 150 grader varm ovn og lad kagen bage i 40 - 45 minutter. Lad kagen afkøle i formen før den med en spids kniv skæres i små firkanter.

Opbevar kagerne pakket ind i folie.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.