torsdag

BIRKES-HORN

Selv om vi spiser rigeligt og godt i julen, er det nu rart julemorgen at samles omkring morgenbordet med et stykke nybagt brød til morgenkaffen.

Et stort gammeldags birkes-horn kan bages i god tid før jul og fryses ned til det skal bruges. Optø det i ovnen ved 200 grader i 10 minutter, dækket med et stykke alufolie.

Dejen kan også formes til 9 små horn eller rundstykker.

Opskrift : Lilian Kaufmann


BIRKES-HORN

250 g mel
25 g smør eller margarine
1 dl vand
1/2 dl mælk
1 tsk. melis
25 g gær

pensling

1 sammenpisket æg

pynt

1 spsk. birkes

smuldr gæren i et bagefad. Lun vand og mælk let og hæld det over gæren. Rør gæren ud. Hak fedtstoffet ud og kom det i gærvæden. Bland de tørre dele. Ælt dem sammen med væden i fadet til en smidig, ikke for fast dej. Lad den hæve tildækket på et lunt, trækfrit sted, til den har fordoblet sin størrelse (ca. 1/2 time).

Ælt dejen sammen igen og rul den ud til en stor trekant. Rul trekanten sammen fra den brede side og anbring hornet let buet på en smurt, melet plade. Lad det efterhæve tildækket  og lunt et kvarters tid. Pensl med sammenpisket æg og drys med birkes.

Bages i ovnen ved jævn, god varme (200 grader) i ca. 20 minutter.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.