mandag

ÆBLEKRABBER

Sprøde, gyldne æblekrabber, fyldt med æblebidder og drysset med sukker, smager himmelsk. Krabberne koges i fedt og gives efterfølgende sprødhed i ovnen. Deserveres varme, straks de kommer ud af ovnen.

Dejen minder om en pandekagedej, som tilsættes pisket æggehvide og æbler, skåret i små terninger.

Opskriften er fra 1932, lanceret af Carla Meyer


ÆBLEKRABBER

100 g mel
1 strøget tsk. bagepulver
1 tsk. sukker
1 æg (hviden piskes)
ca. 1 dl mælk
400 - 500 g æbler, skåret i 1 cm terninger
fedt eller olie til kogning

Dejen røres som en meget jævn pandekagedej og tilsættes den stiftpiskede æggehvide og små æbleterninger.
En skefuld af dejen hældes i det varme fedt og bages lysebrun. Krabben vendes flere gange vil antage former, der minder om krabber.
De afdryppes på fedtsugende papir og eftervarmes et øjeblik i ovnen for at opnå fuld sprødhed. Drysses med sukker.

Æblekrabber serveres varme med ekstra strøsukker til.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.