søndag

FINE JØDEKAGER

En helt klassisk, gammeldags julesmåkage, som har været husmoderens favorit gennem en menneskealder, er jødekagen. Den fine sprøde kage, drysset med kanelsukker og mandler.

- Smør eller margarine, kagerne bliver gode, uanset hvad man vælger at bage med.

Der bliver ca. 85 stk. af portionen.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972
 

FINE JØDEKAGER

dej

250 g mel125 g lys farin
1/2 tsk. hjortetaksalt
175 g smør eller margarine
10 søde mandler
1 æg
pensling

2 æggeblommer

kanelsukker af

2 spsk. kanel
9 tsk. sukker
mandler

Bland mel og hjortetaksalt. Skold, smut og mal mandlerne fint og vend dem i melblandingen. Hak fedtstoffet heri. Tilsæt ægget og arbejd dejen sammen til en ensartet masse. Stil den koldt en times tid.

Rul dejen til en plade, 1-2 mm tyk. Stik runde kager ud med en diameter på 4-5 cm. Brug glas eller kageudstikker.
Anbring kagerne på en smurt plade, pensl med de sammenpiskede æggeblommer og drys med kanelsukker og grofthakkede mandler.

Bages i ovnen ved god varme, 200 grader i 5-6 minutter.

Tag kagerne af pladen og lad dem køle af på en bagerist.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.