tirsdag

FRITUREKOGTE MANDELBOLLER

Friturekogte mandelboller hører bagværk, tilberedt uden en ovn. Mandelbollerne koges i lighed med klejner, sneboller, krabbeluer og kniplingskager i fedtstof. Spiseolie, palmin eller ukrydret svinefedt er perfekt.

Friturekogt bagværk er dejligt og hører julen til.


FRITUREKOGTE MANDELBOLLER

dej

250 g mel
1 spsk. melis
25 g mandler
5-6 bitre mandler
3 æg
1 1/4 dl mælk
1 knsp. salt

til kogning

ca. 1/2 liter spiseolie, palmin eller ukrydret svinefedt

pynt

2-3 spsk. sukker

Skold, smut og hak søde og bitre mandler fint eller mal dem. Pisk æggeblommer og mælk sammen, tilsæt de malede mandler, mel, sukker og salt. Pisk hviderne stive og bland dem forsigtigt i dejen.

Varm fedtstoffet op i en tykbundet gryde til 175-180 grader. Det skal syde om en svovlfri tændstikende eller gøre en franskbrødsterning gylden på et minut. Så er det tilpas varmt.

Form små boller med en ske og kog dem i det hede fedtstof til de er jævnt gyldne over det hele. Tag dem op med en hulske og læg dem på fedtsugende papir et øjeblik, tril dem i sukker og servér dem straks.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.