søndag

FYLDTE HONNINGBOMBER

Skønne gammeldags, fyldte chokoladeovertrukne honningbomber med fyld af rosiner, sukat, pomeransskal og ananasmarmelade er en rigtig julet lækkerbisken til en god kop decemberkaffe. I tillæg kommer huset til at dufte dejligt brunt og brændt.

Det er en rigtig god idé at bage nogle stykker nu og fryse dem ned til senere at tage af i den skønne juletid.

Der bliver 12 stk. af portionen.

Opskrift : Ellis Tardini


FYLDTE HONNINGBOMBER

400 g honning
250 g sukker
150 g smør
4 æg
4 spsk. kakao
125 g mandler
1 knsp. kardemomme
1/2 tsk. kanel
2 spsk. mælk
4 spsk. rom
2 spsk. bagepulver
500 g mel

fyld

125 g lyse rosiner
60 g sukat
60 g pomeransskal
200 g marcipan
250 g ananasmarmelade

glasur

200 g overtrækschokolade

Smelt honning, sukker og smør i en gryde og lad det afkøle. Pisk æggene skummende, tilsæt de hakkede mandler, kakao, kardemomme, kanel, mælk, rom, mel og bagepulver. Rør det sammen med honningmassen. Lad dejen hvile en times tid.

Til fyldes hakkes hakkes sukat og pomeransskal fint. Skær marcipanen i små terninger. Bland det i en skål med rosiner og ananasmarmelade.

Fyld dejen 3/4 op i små smurte suffléforme. Fordel fyldet i formene og kom resten af dejen over.
Bages i ovnen ved 180 grader i 30 minutter. Lad bomberne afkøle.

Smelt chokoladen over vandbad og overtræk kagerne hermed.

Spise Med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.