søndag

HERTUGINDEKAGE TIL NYTÅRET

Hertugindekage, bestående af hvide lagkagebunde, lagt sammen med mandelfløde, smagt til med sukker og vanilje. Citronglasur stryges over kagen, der sprøjtes og pyntes med flødeskum og små vandbakkelser, strøet med hakkede pistacienødder.

Bundene bages i én form og deles i tre bunde efter bagningen.

En flot og overdådig kage, der kræver noget arbejde til årets sidste aften.

Opskriften, der er fra midt i fyrrene, er af Henriette Schønberg Erken.
 
 
 HERTUGINDEKAGE

dej

6 æg
200 g sukker
150 g hvedemel
1/2 tsk. bagepulver

Æg og sukker piskes hvidt og tilsættes det sigtede mel, blandet med bagepulveret.
Hæld dejen i en smurt springform og bag kagen i ca. 1/2 - 3/4 time ved 200 grader. Når den er kold, vendes den ud, deles i 3 lag og lægges sammen med følgende creme :

mandelcreme

1/2 liter piskefløde
100 g mandler, skoldede, smuttede og fintmalede eller finthakkede
2 spsk. sukker
1/2 tsk. vaniljepulver

Fløden piskes stiv og halvdelen irøres de skoldede, smuttede fintmalede eller finthakkde mandler, sukker og vaniljepulver. Resten af flødeskummet skal bruges til at pynte kagen med efter den er bestrøget med sukkerglasur.

citronglasur

250 g flormelis
2-3 spsk. koldt vand
1/2 tsk. citronsaft

Det sigtede flormelis udrøres med det kolde vand og tilsættes citronsaften. Glasuren stryges over den sammenlagte kage med en kniv, der hele tiden dyppes i varmt vand.

pynt

små vandbakkelser
skoldede, hakkede pistacienødder

Den stiftpiskede fløde kommes i et kræmmerhus, lavet af papir ganske spidst forneden. Klip spidsen af og sprøjt flødeskummet på kagen og kanterne i toppe eller andet mønster. Skiftevis kan sættes små vandbakkelser, der er strøet med skoldede, hakkede pistacienødder.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.