fredag

KANELBRØD

Kanelbrød, en dejlig gammeldags julesmåkage i form af små lækre snitter med sukker og kanel er gode til en kop decemberkaffe og på julens småkagebord. Småkagerne forbages i stænger, skæres i snitter, dyppes i sukker og kanel og tørrer færdig i ovnen.

Der bliver ca. 40 stk. af portionen

Opskrift : Tørsleffs Den Blå Bagebog, der udkom første gang i 1932


KANELBRØD

dej

2 æg
1 æggeblomme
100 g farin
100 g smeltet, afkølet margarine
300 g hvedemel
3 tsk. bagepulver
50 g korender

pensling

1 æggehvide
2-3 spsk. vand

pynt

50 g tesukker
1 spsk. kanel

Til sukkerbrødsdejen piskes æg, æggeblomme og sukker godt. Margarinen røres forsigtigt i. Mel og bagepulver sigtes sammen, blandes med korenderne og vendes med let hånd i æggemassen. Dejen stilles koldt 1 time, trilles i tykke stænger, ca. 4 cm i diameter.

Stængerne lægges på smurte plader og rulles let flade med kagerullen. Stængerne bages i forvarmet ovn ca. 10 minutter ved 225 grader. Snittes i 1 1/2 cm brede snitter, der pensles på den ene snitflade og dyppes i sukker og kanel, før de lægges på pladen igen med pynten opad.
Kanelbrødene tørres i ovnen ca. 20 minutter ved 200 grader.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.