fredag

SVENSKE SAFRAN-SCONES

Svenske safran-scones med fyld af rosiner, serveret med smør er dejligt, hurtigt bagværk, når tiden spiller ind og man alligevel har lyst til noget nybagt. De er hurtige at lave og kræver ingen hævning. Noget der er rart, når det skal gå stærkt.

Safran-scones er bagt med bagepulver så de er absolut at foretrække, når de er nybagte. Faktisk kan scones ikke ligge til næste dag. De bliver både tørre og hårde.

Opskrift : Tørsleffs Den Blå Bagebog


SVENSKE SAFRAN-SCONES

dej

1 g safran (1/2 tsk.)
1 1/4 dl fløde
225 g hvedemel
2 tsk. bagepulver
3 spsk. sukker
1/2 tsk. salt
50 g margarine
35 g rosiner

pensling

sammenpisket æg

Safrantrådene og fløden gives et opkog og står under låg i 5 minutter. Trådene sies fra. Fløden afkøles og mel og bagepulver sigtes sammen. Salt og sukker tilsættes. Fast, kold margarine hakkes fint deri. Rosinerne blandes i og fløden tilsættes. Dejen æltes blank.

Dejen deles i 2 lige store stykker, der hver rulles ud i en cirkel, ca. 1 1/2 cm tyk. Dejfladerne pensles med sammenpisket æg, ridses halvt igennem i 4 trekanter hver og stilles på en smurt plade, der sættes i forvarmet ovn.

Bagetid ca. 15 minutter ved 225 grader.

Safranbrødene brækkes i trekanter ved bordet og spises varme med smør.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.