fredag

AUSTRALSK JORDNØDDEKAGE

Denne traditionelle australske jordnøddekage eller som kagen rettelig hedder, Wiengo tærte, bagt med fyld af hindbær- eller abrikosmarmelade og smurt med appelsin/chokoladeglasur, er meget lækker til en kop kaffe.

Appelsin/chokoladeglasure laves først, når kagen er kommet ud af ovnen, da den ellers vil stivne, før kagen er kold.

Hvid det er umuligt, at få usaltede jordnødder, kan saltede jordnødder blot lægges i en sigte og skylles med koldt vand. Tørres herefter med køkkenrulle.


AUSTRALSK WIENGO TÆRTE (JORDNØDDEKAGE)

dej

50 g smør
3 spsk. flormelis
4 æggeblommer
75 g usaltede jordnødder
2 spsk. mel
1 tsk. bagepulver
4 stiftpiskede æggehvider

fyld

1 dl hindbær- eller abrikosmarmelade

glasur

60 g smør
75 g flormelis
3 spsk. mælk
1 tsk. vaniljesukker
1 tsk. reven appelsinskal
75 g mørk, bitter chokolade

Til dejen røres smør og sukker hvidt. Æggeblommerne tilsættes en ad gangen. Jordnødder og mel, blandet med bagepulver, røres i massen. Til sidst vendes de stiftpiskede hvider i dejen ad 2-3 gange.

Halvdelen af dejen hældes i en velsmurt, raspdrysset form (1 1/4 liter) og bages ved 190 grader på ovnristen på nederste rille i 20 minutter ved 190 grader. Resten af dejen stilles koldt imens.
Kagen tages ud af ovnen og afkøles i formen ca. 15 minutter. Marmeladen smøres i et jævnt lag over kagen og resten af kagedejen hældes over. Kagen bages endnu ca. 20 minutter.
Den færdigbagte kage lægges til afkøling på en bagerist.

Til glasuren Piskes blødgjort smør og sigtet flormelis godt sammen. Bedst med en el-mixer i en kasserolle. Mælk, vaniljesukker og reven appelsinskal tilsættes under stadig piskning. Chokoladen brækkes i stykker og blandes i massen, som opvarmes ved svag varme. Pisk hele tiden. Når chokoladen er smeltet, hældes glasuren i en skål og stilles til afkøling. Pisk ofte i glasuren under afkølingen.

Den helt kolde kage, smøres med et jævnt lag glasur overalt og stilles koldt til glasuren danner skorpe.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.