lørdag

EIDAMMERBOLLER

Eidammerboller, måske bedre kendt som Marieboller, bagt af vandbakkelsdej og mørdej, er meget lækre med fyld af flødecreme  med vanilje  og pyntet med glasur og rød gelé.

Fyldet udgøres af en flødecreme. Det nemmeste vil være, at lave en færdig kagecreme af 2 1/2 dl mælk og blande cremen med flødeskum og vanilje.

I opskriften er nævnt et halvt æg. Et halvt æg fås ved at piske ægget sammen og måle det i en æggeskal.

Der bliver 18-20 stk. af portionen.

Opskrift : Tørsleffs Den Blå Bagebog


EIDAMMERBOLLER

vandbakkelsdej

1/4 liter vand
125 g mrgarine
125 g hvedemel
1/8 tsk. salt
1 tsk. sukker
4-5 hele æg
1/2 tsk. bagepulver

Til vandbakkelsdej laves en afbagning af vand og margarine, som gives et opkog. Gryden tages fra varmes og melet pisket i på én gang under kraftig piskning. Afbagningen varmes igennem et øjeblik til den slipper gryden. Salt og sukker røres i, æggene og bagepulver røres sammen og dryppes i, medens der røres kraftigt.
Æggene kan tilsættes straks, når afbagningen er taget fra varmen, eller først, når den er helt afkølet.
Lunken afbagning og æg gør det til en tynd masse.

mørdej

125 g hvedemel
75 g margarine
40 g flormelis
1/2 æg

fyld

kagecreme af 1/2 liter mælk
flødeskum af 1 dl piskefløde
1 tsk. vanilje

Den kolde creme og flødeskummet blandes med vaniljen og er klar til brug.

pynt

glasur
gelé

Til mørdejen smuldres smørret ud i mel og flormelis. Til sidst samles dejen hurtigt med ægget.

Vandbakkelsdejen sættes i runde kager på en smurt plade. Over hver af disse lægges et stykke tyndt udrullet mørdej, der er lidt større end vandbakkelsen.

Kager bages i en forvarmet ovn ved 225 grader i 30-40 minutter.

Når kagerne er helt kolde, fyldes de, ved hjælp af sprøjtepose, fra bunden med en vaniliecreme, blandet med flødeskum.
Eidammerboller pyntes med glasur og en firkant rød frugtgelé.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.