søndag

EN KAGE TIL AT GEMME

Det er da herligt med lidt hjemmegjort bagværk, skulle der dukke uventede gæster op, men også for familien selv.

Denne dejlige honningkage, bagt med gær i bradepanden er perfekt til formålet. Når den er bagt, skæres kagen i kvarter, der gemmes lidt hen i en kagekasse.

Når vi skal bruge kagen, flækkes et stykke igennem to gange og lægges sammen med creme af palmin, kakao og flormelis.

Opskrift : lanceret af Birte Olufsen i 1965


EN KAGE TIL AT GEMME

1 pund sirup
250 g farin
150 g margarine
1 1/4 pund mel
2 tsk. kanel
lidt ingefær
1 citronskal
1 tsk. natron
1 helt æg
1/2 dl kærnemælk
50 g gær

fyld

150 g flormelis
3 spk. kakao
250 g palmin

Til cremen smeltes palminen og afkøles. Når den er lunken blandes flormelis og kakao i.

Til kagen smeltes sirup, farin og margarine i en gryde og afkøles derefter. Melet blandes med krydderierne, gæren røres ud i en spsk. melis, ægget piskes sammen og det hele blandes i gryden og spædes op med kærnemælken til sidst.
Dejen hældes i en smurt bradepande og bages i en forvarmet ovn ved for svag varme i en times tid. (ca. 175 grader).

Køl kagen af, del den i fire kvarter og læg et stykke ad gangen sammen.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.