onsdag

FASTEKRINGLER

Gammeldags bagværk til fastelavn er det tid at tænke på, nu da fastelavn nærmer sig. Fastelavnsboller med alskens fyld er dejligt, men noget gærbrød til smør og en god marmelade er bestemt også dejligt.

Her er valgt gammeldags fastekringler, der serveres med smør og marmelade til en god kop kaffe eller te.

Der bliver ca. 12-16 stk. af portionen.

Opskrift : Ingeborg Suhr


FASTEKRINGLER

25 g gær
1 dl lunkent vand
1 1/2 dl mælk
1/2 dl olie
1/2 tsk. groft salt
1 tsk. sukker
450 g hvedemel

Gæren smuldres og røres ud med det lune vand. Mælk, olie, salt, sukker tilsættes, sammen med 3/4 af melet, der tilsættes lidt efter lidt.
Dejen æltes godt igennem og hvis den kan tage mere mel, æltes dette i. Lad den hæve tildækket et lunt sted til dobbelt størrelse, ca. 1 time.

Del dejen i to, tril den til pølser, der formes til kringler på en smurt plade (bagepapir). Lad kringlerne efterhæve et kvarters tid, pensl dem med sammenpisket æg.

Sættes i en kold ovn og bages ved 200 grader i 20 minutter. Sluk ovnen og lad kringlerne bage yderligere 10 minutter ved eftervarmen.

Køl kringlerne af og servér dem, smurt med smør og en skål af den bedste marmelade til en kop kaffe eller te.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.