søndag

FASTELAVNSKATTE

Gammeldags fastelavnskatte til børnene, når det om et par uger er fastelavn. Om de skal slå katten af tønden fastelavnssøndag eller ud at rende fastelavn om mandagen, udklædte og forventningsfulde, -fastelavnskager må der til.

Til de skønne gammeldags fastelavnskager, der forestiller et kattehoved med øjne, ører og mund, anvendes rosiner til øjne, cocktailbær som mund og glasur, formet til knurhår. Til pynt på kattene, rød og grøn gelé.

Det er en bagepulverdej, som ikke kræver hævning. Kagerne bør spises samme dag, de er bagt.

Kilde : Tørsleffs Den Blå Bagebog, der udkom første gang 1932.


FASTELAVNSKATTE

250 g mel
3 tsk. bagepulver
1 tsk. salt
1 tsk. sukker
50 g margarine
1/2 sammenpisket æg
1 1/2 dl fløde

pynt

glasur
rød og grøn gelé

pensling

sammenpisket æg

Til dejen sigtes mel og bagepulver sammen. Salt og sukker tilsættes. Margarinen hakkes i og fløden piskes sammen og æltes i. Ælt dejen til en fin blank dej.

Rul dejen ud på et melstrøet bord i 1/2 cm tykkelse og stik runde kager ud med et glas. Form kagerne til kattehoveder ved at trække kagegen aflang og form med fingrene to ører foroven og forneden en lille spids hage.
Kattehovederne sættes på smurt plader (bagepapir) og pensles med sammenpisket æg.
To rosiner stikkes i som øjne og en strimmel røde cocktailbær sættes fast som mund.

Bages i forvarmet ovn ved 225 grader i ca. 12 minutter.

Af udsprøjtet glasur trækkes knurhår om munden. Kattene pyntes med grøn og rød gelé.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.