torsdag

FASTELAVNSMUNKE

Vi iler videre med flere af de gamle opskrifter på fastelavns bagværk. Fastelavnsmunke, runde kager fyldt med frugtmos af forskellig slags eller med remonce af smør, sukker og kanel.
Kagerne koges i hedt fedt eller olie til de er lette og hævede.

Læg kun et enkelt lag kager i frituren ad gangen.

Der bliver ca. 18 stk. af portionen.

 Serveres varme, drysset med tesukker.

Opskriften blev lanceret af Girly Skodshøj i 1956.


FASTELAVNSMUNKE

dej

1/2 kg mel
30 g gær
2 dl mælk
2 æg
100 g margarine
75 g melis
kardemomme
kanel

til kogning

fedt eller olie

Lav en almindelig gærdej og start med at udrøre gæren i lidt mælk med stuetemperatur. Salt, sukker, lidt kardemomme, lidt kanel og margarine smuldres i melet, tilsæt æggene, resten af mælken og den udrørte gær. Ælt dejen grundigt til en fin blank dej.
Sæt dejen overdækket til hævning et lunt sted en times tid. Er den for lind, æltes en smule mere mel i.

Dejen udrulles i en tykkelse af 1 1/2 cm og udstikkes med et glas til runde kager. På halvdelen lægges lidt frugtmos eller en remonce af lige dele smør og sukker, rørt sammen med lidt kanel. De andre runde kager lægges over, de trykkes tæt til i kanten og stilles på en plade til efterhævning.

Varm ren svinefedt eller olie op i en gryde. Når det syder om enden af 1 tændstik, lægges kagerne i et lag i gryden. De bages gyldne, hævede og lette (flyder op). Tag dem op og læg dem på fedtsugende papir. Fortsæt med et nyt lag.

Servér fastelavnsmunke varme, drysset med tesukker.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.