fredag

FRANSK KIRSEBÆRKAGE

Til denne helt vidunderlige gammeldags franske kirsebærkage anvendes friske eller syltede kirsebær.

Det er en forholdsvis hurtig kage at bage. Den egner sig fortrinlig til en glad kop kaffe, ligesom den er fin til dessert.
Serveres lun med koldt flødeskum eller creme fraiche.

Opskrift : Ellis Tardini


FRANSK KIRSEBÆRKAGE

375 g kirsebær (friske eller syltede)
1 spsk. sukker
3 spsk. mel
2 æg
1 1/4 dl mælk
65 g sukker
1 spsk. vaniljesukker

Vask kirsebærrene og fjern stenene.

Til dejen kommes melet i en skål. Æggene tilsættes sammen med mælk, sukker og vaniljesukker. Rør dejen sammen.

Smør et ovnfast fad, læg kirsebærrene i bunden af fadet, fordel dejen over og drys med sukker.
Kagen bages i ovnen ved 200 grader i ca. 35 minutter.

Servér fransk kirsebærkagen lunken med koldt flødeskum eller creme fraiche.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.