tirsdag

GODE MAKRONER

En gammel vendsysselsk opskrift på nogle virkelig dejlige gammeldags makroner eller småkager, som vi nok nærmere opfatter dem.

Størrelsen på makronerne, - vi bestemmer selv, om de skal være små eller store. Bagetiden afhænger af størrelsen.

En hurtig dej, hvor samtlige ingredienser æltes godt sammen.

Opskrift : Birte Olufsen 1965


GODE MAKRONER

1 pund hvedemel
1 pund sukker
125 g smør
100 g, skoldede, smuttede, hakkede mandler
3 æg
4-5 spsk. fløde
1/2 tsk. hjortetaksalt

Alle ingredienserne æltes godt sammen og dejen sættes på smurt plade i små eller større klatter.

Bages i ovnen ved svag varme (175 grader) til kagerne er lysebrune.

Kagerne tages af pladen og svaler af på bageristen.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.