søndag

GOTAKRANS

Gotakrans, dejlig og velsmagende rørekage, bagt i randform, lagt sammen og overtrukket med smørcreme. Til sidst hård nougat, - drysset med gavmild hånd.

Vi elsker kager og gudskelov for det. - Og er vi fornuftige i hverdagen, skal vi da bestemt nyde en kage i ny og næ.
Det giver stort velvære, at slappe af med en god kop kaffe, ledsaget af en lækker kage. Kalorierig, - ja, men så må vi spare et andet sted.

GOTAKRANS


rørt dej

125 g margarine
125 g sukker
3 æggeblommer
3 stiftpiskede æggehvider
125 g mel
65 g kartoffelmel
1 tsk. bagepulver

smørcreme

65 g margarine
65 g palmin
25 g flormelis
1 æggeblomme

hård nougat

75 g sukker

Til nougat varmes panden godt op og sukkeret drysses på. Lad sukkeret bruse og smelte for til sidst at hælde massen ud på en plade. Knuses, når det er helt koldt og stenhårdt.

Margarinen blødgøres og røres herefter hvidt med sukkeret, æggeblommerne tilsættes og det hele røres godt sammen. Melet og bagepulveret sigtes i dejen og de stiftpiskede æggehvider vendes forsigtigt i dejen. Dejen fyldes i en smurt randform.
Bages i ovnen ved i 200 grader i 2o minutter til 1/2 time.

Når kagen er afkølet, tages den af formen. Flækkes, når den er helt kold og smøres indvendig og udvendig med smørcreme. Til sidst drysses der med knust, hård nougat.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.