torsdag

GROVBOLLER

Grovboller, serveret med ost, pølse eller hjemmegjort syltetøj er dejlige til en kop te og belagt med pålæg, ideelle til at tage med i madpakken, sammen med noget grønt.

Disse gammeldags grovboller er tilsat kardemomme. Hvis ikke man syntes om det, kan kardemommen udelades.

Der bliver 10-12 grovboller af portionen.

Opskrift : Tørsleffs Den Blå Bagebog, der udkom første gang i 1932.


GROVBOLLER

dej

25 g gær
1 dl vand
3 dl ymer eller yoghurt
1 spsk. sirup
1 tsk. salt
1/2 spsk. olie
3/4 dl hvedeklid
3/3 dl havregryn
250 g grahamsmel
ca. 250 g hvedemel
1/2 tsk. kardemomme

dej

Gæren røres ud med lunkent vand samt ymer eller yoghurt. Kardemomme tilsættes sammen med grahamsmelet. Hvedemelet æltes i lidt efter lidt. Dejen æltes godt igennem og hæves ca. 2 timer.
Formes til boller, som efterhæves ca. 30 minutter. Pensles med lidt vand og bages i forvarmet ovn ved 225 grader i 15-20 minutter.

Lad bollerne køle af på en bagerist.

Servér grovboller med pålæg, ost eller syltetøj til en god varm kop te eller kaffe.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.