søndag

KARTOFFELKAGER

Gammeldags kartoffelkager med kagecreme, pakket ind i marcipan og rullet i kakaopulver. Det er en klassisk og elsket kage, der i mange år er indgået i sortimentet hos de fleste bagerbutikker og derfor er indbegrebet af en bagerkage.

Der bliver 15 stk. af portionen.

Opskrift : Tørsleffs Den Blå Bagebog, der udkom første gang 1932


KARTOFFELKAGER

vandbakkelsdej

1/4 liter vand
125 g margarine
125 g hvedemel
1 nip salt
1 tsk. sukker
4-5 hele æg
1/2 tsk. bagepulver

Vand og margarine gives et opkog. Gryden tages fra varmen og melet tilsættes ad en gang under kraftig piskning. Afbagningen varmes igennem et øjeblik til den slipper gryden og salt og sukker røres i. Æggene og bagepulveret røres sammen og dryppes, medens der røres godt. Æggene kan tilsættes straks, gryden er taget fra ilden eller når afbagningen er helt afkølet. Hvis æggene røres i, når dejen er lunken, bliver den tynd med det samme.
Dejen røres med så mange æg, at den er blød og smidig, men dog så fast, at rørefugerne bliver stående.

Sæt dejen på smurte plader i aflange kager (6 cm) og bag dem i en forvarmet ovn ved 200 grader i 30-40 minutter. De første 20 minutter må ovnlågen ikke åbnes.

Når de er gyldne stilles en vandbakkels uden for ovnen. Hvis den ikke falder sammen er alle kagerne bagt.

Når kagerne er helt kolde, fyldes de med creme og flødeskum. Hver kage pakkes ind i tyndt, udrullet marcipan og vendes i sigtet kakaopulver. "Øjne" kan prikkes med en træpind.

Til fyldet anvendes kagecreme af 1/4 liter mælk, blandet med flødeskum af 2 dl piskefløde.

Til pynt 250 g marcipan

4 spsk. sigtet kakopulver

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.