torsdag

NØDDEMARENGS KAGE

En lækker skærekage med marengsdej, tilsat farin og hakkede nødder på toppen. Den tager ikke lang tid at røre sammen. Farin giver marengsen en fantastisk god smag. Der er brugt hakkede hasselnødder.

Kagen er bagt med bagepulver og bør derfor spises medens den er frisk.

Opskrift : Tørsleffs Den Blå Bagebog, der udkom første gang i 1932


NØDDEMARENGS KAGE

dej

75 g margarine
5 spsk. sukker
2 æggeblommer
1 tsk. vanilje
75 g hvedemel
1/2 tsk. bagepulver
1/2 dl mælk

marengs

2 æggehvider
75 g farin
50 g hakkede nøddekerner

Gør margarinen blød og rør den godt med sukkeret.  Tilsæt æggeblommerne, der røres i og til sidst mel, iblandet bagepulver og mælken. Rør det hele til en glat dej.

Bred dejen ud i en smurt springform og bag kagen i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15 minutter.

Til marengsen piskes æggehviderne helt stive og tilsættes forsigtigt farin og de hakkede nøddekerner. Rammen om springformen fjernes og marengsdejen bredes ud over kagen.
Bag yderligere 15-20 minutter ved 165 grader.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.