tirsdag

NORSK BØRNESELSKABSKAGE

Børnefødselsdagskage eller som man siger i Norge børneselskabskage, består af en sammenlagt kage i 2 eller 3 lag med kagecreme, og/eller frugtmos imellem. Kagen glaseres med hvid eller chokoladeglasur.
Nu pyntes kagen efter smag, f.eks. med sukkerbogstaver eller sukkerdyr.

Bundene bages som en kage, der flækkes i 2 eller 3 lag, når kagen er kølet af.

Opskrift : Henriette Schønberg Erken 1946.


BØRNESELSKABSKAGE

200 g smør
300 g sukker
3 æg
1 1/2 dl mælk
600 g hvedemel
3 tsk. bagepulver

Smør og sukker røres hvidt. Æggene kommes i et ad gangen, så mælken og til sidst melet, der er sigtet med bagepulveret.

Hæld dejen i en godt smurt og raspdrysset form, gerne med løs bund.

Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 3/4 time. Når kagen er kold, deles den i 2 eller 3 lag og fyldes med kagecreme og/eller frugtmos.
Glaseres ovenpå og på siderne med hvid glasur eller chokoladeglasur. Pyntes med dyr eller bogstaver af sukkermasse.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.