torsdag

SLIKPINDEKAGER

Slikpindekager, runde kager af kagedej, tilsat chokoladestykker, pyntet med glasur og geléstriber over. I kagerne er sat små pinde, så det ligner slikkepinde.

Velegnet til en børnefødselsdag eller anden komsammen for børn.

Opskrift : Ellen Holme 1962


SLIKKEPINDEKAGER

80 g margarine
85 g sukker
2 æg
50 g chokolade
120 g mel
2 tsk. bagepulver
3/4 dl mælk

pynt

glasur af flormelis og vand
pebermynteessens
rød tubegelé
blomsterpinde

Margarinen blødgøres og piskes skummende med sukker og æggeblommer. Hviderne piskes stive og chokoladen høvles groft. Mel, bagepulver, mælk og chokolade røres i dejen og hviderne vendes i med let hånd.
Dejen fyldes i en velsmurt papirsform som til roulade og bages i ovnen ved 170 grader i 15-20 minutter. Stik runde kager ud med et glas og glaser dem med hvid glasur, tilsæt pebermynteessens. Når glasuren er tør, sprøjtes geléstriber over.
Blomsterpinde skæres i længde som slikkepinde og stikkes i kagerne.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.