lørdag

ØSTRIGSK STRITZEL

Traditionel østrigsk stritzel, et flot, flot flettet brød med smag af citron og fyldt med rosiner og skårne mandler, er ikke så lidt af et bygningsværk, bestående af flettet dej og strøet med fintskårne mandler.
Pensl godt  med æggehvide. Det giver et flot blankt brød.

Brødet skæres i skiver og spises med smør.


ØSTRIGSK STRITZEL

160 g smør
1 1/3 kg hvedemel
lidt salt
100 g sukker
4 æg
30 g gær
1/3 liter mælk
lidt revet citronskal
70 g rosiner og skårne mandler

Stryges med æggehvide

Smørret smuldres med mel, salt og sukker og æggene røres i. Tag lidt af mælken fra i en kop og lun den. Heri opløses gæren. Bland det i mælken og rør den i dejen. Rør godt og tilsæt lidt reven citronskal. Læg dejen på et bræt, bestrøet med mel og arbejd dejen igennem til den slår blærer. Tilsæt rosiner og mandler.
Dejen lægges tilbage i fadet og stilles overdækket til hævning. Når den er godt hævet, lægges den igen på brættet og deles i 9 dele. Alle 9 dele rulles til stænger, ca. 30 cm lange. Først flettes 4 stænger sammen, derefter 3 og til sidst 2 stænger. Disse fletninger lægges ovenpå hinanden, hvorefter dejen hæves endnu en gang. Stryges med æggehvide og strøs med fintskårne mandler oven på.

Bages i ovnen ved 200-225 grader i ca. 45 minutter.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.