lørdag

DANSK KONGEKAGE

En rigtig lækker kage til weekenden eller når der komme fremmede til en kop kaffe er dansk kongekage, der ikke alene er smuk at se på, - den smager kongeligt og så er den samtidig nem at bage.

Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1956

Kaffestel fra 50erne

DANSK KONGEKAGE

dej

200 g smør eller margarine
200 g sukker
revet skal af 1 appelsin
3 æg
275 g hvedemel
2 1/2 tsk. strøget bagepulver
3 skiver ananas
100 g smuttede, hakkede mandler
3 spsk. revet chokolade
50 g røde eller grønne cocktailbær

pynt

glasur af flormelis og vand
ananasstykker
revet chokolade

Rør smør og sukker hvidt, tilsæt appelsinskal, de hele æg, samt mel og bagepulver, sigtet sammen. Rør det hele godt sammen til en dej. Godt afdryppede ananas i mindre stykker blandes i sammen med mandler og cocktailbærrene, der er skåret i mindre stykker. Rør sammen og fyld dejen i en velsmurt rund form, gerne en springform.

Kagen bager ved svag varme (150 grader) i ca. 50 minutter. Når den er kold, overtrækkes den med hvid glasur og pyntes med røde eller grønne cocktailbær og revet chokolade.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.