torsdag

LAND OG BYS GÆSTEKRINGLE

Tidligere tiders opskrifter på kringle, listen er næsten uendelig. Her en rigtig god opskrift på en skøn kringle med remonce og drysset med groft tesukker. Dejlig på et veldækket kaffebord.

Mesterkokken Richardt Oest-Larsen står for opskriften, der er fra 1966.


LAND OG BYS GÆSTEKRINGLE

dej

1/2 kg mel
1/2 tsk. kardemomme
30 g sukker
350 g margarine
40 g gær
4 hele æg

fyld

125 g smør
125 g flormelis
groft sukker til drys

Margarinen smuldres i melet med kardemomme og det meste af sukkeret. Gæren, udrørt med lidt sukker og de sammenpiskede æg tilsættes. Dejen sættes til hævning, æltes let og rulles til en pølse, der hæver 10 minutter på bordet. Med en skarp kniv skæres pølsen 2/3 igennem på langs og fyldet, smør der er rørt godt med sigtet flormelis, lægges i den fremkomne revne.
Dejen klemmes sammen om fyldet, formes til en kringle, der pensles med fortyndet, sammenpisket æg og drysses med groft sukker.

Bages i ovnen ved 220 grader i 30-40 minutter.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.