tirsdag

PINDSVIN - LÆKRE KONDITORKAGER

En super dejlig konditorkage eller tørkage er denne gammeldags kage med navnet pindsvin. Den består i al sin enkelthed af en stor makron, godt belagt med lækker smørcreme og hakkede mandler. Afsluttes med at dyppe kagen i smeltet chokolade. Nu løber tænderne i vand.

Man kan jo bage makronerne selv, men det er nemmest at købe nogle store makroner hos bageren.

Opskrift : Konditor Ejner Ringgaard 1948


PINDSVIN - LÆKRE KONDITORKAGER

makroner (en stor portion, der kan halveres)

500 g kransekagemasse
1000 g melis
æggehvider
lidt mel
lidt hjortetaksalt

Kransekagemassen, sukkeret og så meget som en håndfuld mel arbejdes sammen med æggehvider til det bliver en tyk grød. Der skal kun en knivspids hjortetaksalt i. Kommer der for meget i, falder makronerne sammen. Massen fyldes i en sprøjtepose og sættes på plade, smurt og melet godt, som runde klatter.

Makronerne bages i ovnen ved 175 grader i 10-15 minutter. Afkøles på en rist.

Smørcreme

250 g flormelis
250 g blødgjort margarine
2 æggeblommer

Det blødgjorte margarine røres hvidt med flormelis. Æggeblommerne røres í, én ad gangen.

mandler i tynde splitter
smeltet chokolade


PINDSVIN

På en rund makron smøres smørcreme i en top. Stik mandelsplitterne ned i smørcremen, så de kommer til at minde om piggene på et pindsvin og dyp til sidst kagerne i smeltet chokolade.
Lad dem stå koldt så chokoladen størkner.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.