lørdag

BANAN NØDDEKAGE

Med et par bananer i huset, der trænger til at spises, er der ikke langt til denne dejlige, gammeldags banan nøddekage, som hurtigt lader sig lave. God at overraske familien med.

Der kan bruges valnødder, paranødder eller hasselnødder, der rives og kommes i dejen sammen med den mosede banan.

Opskrift : Nora Thomsen 1968


BANAN NØDDEKAGE

50 g margarine
1 1/2 dl lys farin
2 æg
3 dl hvedemel
1 stor banan eller to små
1/2 dl revne valnødder, paranødder eller hasselnødder
1 tsk. bagepulver
evt. reven citronskal

Margarinen blødgøres og piskes hvidt med sukkeret. Æggeblommerne piskes i og massen piskes godt. Derefter røres den mosede banan, de revne nødder og melet, blandet med bagepulveret, i. Rør reven citronskal i, hvis der foretrækkes citrussmag. De stiftpiskede hvider blandes i.

Hæld dejen i en papirforet, smurt bageform og bages i ovnen ved 175 grader.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.