tirsdag

FRUGTTÆRTE MED MARENGSLÅG en løs lagkagebund.

Skøn tærte med fyld af henkogte frugter eller en frugtmos, belagt med marengsdej, er særdeles velegnet som dessertkage efter en god middag. - Eller en forrygende mundfuld til en rigtig god kop kaffe.

Det er vigtigt, når der piskes marengs, at der ikke følger det mindste æggeblomme med hviden og at skål og piskefløde er fuldstændig fedtfrie.

Tærten spises varm eller kold efter behag med flødeskum til.

Opskrift : Tørsleffs Den Gule Dessertbog



FRUGTTÆRTE MED MARENGSLÅG

tærtebund

125 g hvedemel
1/8 tsk. bagepulver
75 g margarine
3 spsk. melis
1/2 sammenpisket æg

fyld

frugtmos eller frugtkompot eller henkogte frugter

marengs

1 æggehvide
1 knsp. bagepulver
50 g melis
1 tsk. vanilje

Mel og bagepulver sigtes. Margarinen hakkes i med en kniv. Æg og sukker piskes sammen. Dejen æltes sammen. Den kan lægges koldt til den stivner. Rul dejen ud på en løs lagkagebund. Den overskyende dej skæres af og trilles med lidt ekstra mel til en pølse, der anbringes i kanten af kagen. Pølsen rettes op med to melstrøede fingre.

Tærtebunden prikkes og bages i ovnen ved 225 grader i 20 minutter. Frugtmos eller henkogt frugt lægges på kagen.

Til marengs piskes æggehviden stiv med bagepulveret. Halvdelen af sukkeret drysses i, medens der piskes. Resten af sukkeret blandes med vanilje og vendes i med let hånd. Marengsdejen trækkes over frugten.
Kagen bages atter i 15 minutter ved 175 grader.

Frugttærte med marengslåg spises kold eller varm med flødeskum skum.

Spise med Mormor

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.