mandag

JORDBÆRKRANS

Skøn jordbærkrans med fyld af flødeskum og jordbær. Flødeskum, blandet med mosede jordbær og nogle smukke, hele bær til pynt.

Dybfrosne jordbær, syltede jordbær eller friske jordbær. Altsammen velegnet som fyld i den dejlige krans.

Kranse er bagt af vandbakkelsdej.

Opskrift : Lilian Kaufmann 1972



JORDBÆRKRANS

DEJ

150 g mel
3 dl vand
75 g smør eller margarine
4 store eller 5 små æg

fyld

2 dl flødeskum
1 pakke dybfrosne jordbær eller syltede jordbær eller friske jordbær

Kog vandet op med smørret eller margarinen. Tag gryden fra varmen og pisk melet i det hede fedtstofvand, helst med piskeris. Lad dejen koge op på ny og pisk hele tiden i den til den er afsvalet noget. Rør æggene i, et ad gangen. Rør godt mellem hvert æg og ekstra godt efter sidste æg til dejen antager en fast, smidig og blank konsistens.

Sprøjt dejen i en krans på en smurt, melet plade og bag den ved god varme, 200 grader til den er gylden, tør og let. Det tager ca. Tre kvarter. Luk ikke ovndøren op undervejs.

Lad kransen blive kold på en bagerist. - Og vent endelig med at fylde kransen til den skal spise.

Skær forsigtigt den øverste halvdel af og fyld den underste halvdel med flødeskum, blandet med mosede jordbær. Læg nogle smukke hele bær på også.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.