mandag

MAKRON-RABARBERTÆRTE

Gudeskøn, gammeldags tærte til at byde sommeren velkommen med. Lige så snart de små røde rabarberstilke lader sig trække op er anledningen til denne skønne tærte der. - Og de små rabarberstilke er absolut de bedste i tærten.

Makron-rabarbertærten serveres lunken med letsødet, koldt flødeskum til.

Opskrift : Tørsleffs Den gule Dessertbog



MAKRON-RABARBERTÆRTE

dej

125 g smør
125 g melis
1 helt æg
100 g smuttede, hakkede mandler
60 g hvedemel
1/4 tsk. bagepulver

Fyld

350 g rabarberstilke
125 g melis
1 tsk. vanilje

flødeskum
1 tsk. melis

Til dejen røres smørret blødt. sukkeret drysses i. Ægget tilsættes. Mandlerne blandes i. Mel og bagepulver sigtes sammen og røres i til sidst.
Halvdelen af dejen bredes ud i bunden og lidt op af siderne på en rund, velsmurt tærtebund. Fintsnittede rabarber drysses med sukker og vanilje og lægges i midten. Resten af dejen bredes ud over frugten.

Tærten bages i en forvarmet ovn ved 225 grader i 1/2 time. Den vendes forsigtigt ud af formen.

Servér den dejlige makron-rabarbertærte lun med letsødet koldt flødeskum til.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.