tirsdag

ORANGESNEGLE

Orangesnegle fra 60erne, bagt med grahamsmel, lys farin, kardemomme og revet appelsinskal, er skønne til en kop kaffe. Sneglene holder sig lækkert fugtige på en bund af orangesirup.

Der bliver 16 stk. af portionen

Opskrift : Nora Thomsen


ORANGESNEGLE

dej

4 dl hvedemel
2 dl grahamsmel
3/4-1 dl olie
1 spsk. lys farin
20 g gær
1 tsk. kardemomme
1 tsk. reven appelsinskal
1 knsp. salt
knap 2 dl mælk

orangesirup

3/4 dl honning
3/4 dl sirup
1 dl appelsinsaft
1 spsk. olie
1 tsk. reven appelsinskal

dej

Gæren smuldres i melet og de øvrige ingredienser blandes i. Til sidst den lunkne mælk. Dejen æltes til den er blød og lækker og hæver på lunt sted til dobbelt størrelse. Æltes igen og udrulles i en firkant ca. 1 cm tyk. På dejen pensles lidt olie og den rulles sammen og skæres ud i ca. 1 1/2 cm tykke snegle.

Til orangesirup koges ingredienserne sammen til det hele er en tyk sirup. Sovsen kan koges med det halve af saften, hvorefter resten tilsættes bagefter.

Muffins eller linseforme smøres godt og i bunden af hver form lægges 1 tsk. orangesirup. Sneglene lægges i formene. Hæver godt og bages i ovnen ved 200 grader i ca. 20 minutter.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.