lørdag

PUNDKAGE

En rigtig gammeldags pund til pund kage, forstås af lige dele fedtstof, sukker og mel, tilsat et antal æg. I tilfældet her, - en masse æg.
Denne pundkage tilbage fra Madam Mangors tid er en dejlig skærekage, der for variationens skyld kan tilsættes kanel og revet muskatnød. Hvidt sukker kan erstattes med puddersukker.

Af denne portion bliver en stor kage. Dejen kan også sættes på en smurt plade i små skefulde og bages til hårde kager.

Madam Mangor, hvis borgerlige navn var Anne Marie Mangor, udgav anonymt sin første kogebog i 1837.

Opskriften er den originale fra Madam Mangor.

Kilde : Madam Mangor


PUNDKAGE

1 pund smør
1 pund hvidt sukker eller tørret puddersukker
14 æggeblommer
1 pund tørret mel
1/4 pund korender
1/2 pægl rosenvand (1,2 dl)
12 æggehvider

sukker til strøelse

Et pund smør afklares og røres indtil det er hvidt. Derpå røres det 1 kvarter med 1 pund hvidt sukker eller tørret puddersukker og 14 æggeblommer. Derefter røres 1 pund tørret mel, 1/4 pund (25 kv.) korender og 1/2 pægl rosenvand deri. De 12 hvider piskes til hårdt skum og røres i til sidst.

Formen smøres med smør og bestrøs med brød eller dækkes med papir, smurt med smør (hvilket tages af, medens kagen er varm). Den strøs med sukker ovenpå og bages i et par timer ved 160 grader.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.