lørdag

SVENDBORGKRINGLE

Svendborgkringle, navnet til trods, formes som en kringle eller som to stænger. Bages af hvedemel eller halv hvedemel og halv grahamsmel. Rosiner og remonce lægges i kringlen, der drysses med sukker og hakkede mandler.

Opskrift : Nora Thomsen



SVENDBORGKRINGLE

dej

60 g margarine
7-8 dl hvedemel eller halv hvedemel og halv grahamsmel
1/2 dl lys farin
25 g gær
1 æg
1 1/4 dl mælk

Til udrulning

125 g margarine

Remonce

2 dl flormelis
100 g margarine
1 æggeblomme
rosiner
frugtmos

Margarine og mel hakkes sammen, gæren udrøres med sukker og blandes i sammen med mælk og det sammenpiskede æg. Dejen slås godt, til den er blank. Ekstra mel kommes på bordet, dejen lægges på, mel drysses over og den udrulles til en kvadrat.

Er man øvet i at lægge gærdeje, hæves kringlen hurtigere, når mælk og margarine lunkes svagt. Blandes i det skuldrede gær og sukker og æg piskes i sammen med 5-6 dl mel. Dejen slås godt, hvorefter den hæver til dobbelt størrelse. Så kommes resten af melet i og dejen bearbejdes godt, inden den udrulles til en kvadrat.
Margarinen, som ikke må være for fast, skæres tyndt og fordeles på 2/3 af dejen. Stykket uden margarine lægges først ind, derefter den anden side, så der bliver tre lag. Den lægges sammen i tre lag på tværs og udrulles og sammenlægges tre gange. Sættes til hævning i ca. 1/2 time.

Udrul dejen i et stykke ca. 85 cm langt og 15 cm bredt. Remoncen, der er rørt af flormelis, margarine og æggeblomme, lægges i en stribe midt på dejen. Rosiner og sukat drysses over og dejsiderne foldes ind mod midten eller snittes og flettes over fyldet.

Dejen formes som en kringle eller deles i to stænger. Den hæves godt, pensles med æg eller mælk og drysses med sukker og hakkede mandler.

Bages i forvarmet ovn ved 250 grader i ca. 20 minutter.

Sæt blot vandet over til kaffe, når kringlen går i ovnen. Den er allerbedst lun.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.