fredag

BISPINDENS PLUMKAGE

En fin og lækker plumkage med både rom og cognac. Spiritus kan udelades, men det er synd. - Lige sådan en kage, der gør sig på et fint gammeldags kaffebord.

Plumkagen kan bages i to mindre forme, så er bagetiden kun ca. 1 time.

Opskrift : Richardt Oest Larsen 1966



BISPINDENS PLUMKAGE

dej

250 g smør
200 g flormelis
7 æggeblommer
250 g mel
125 g korender
75 g hakket sukat
2 spsk. rom
2 spsk. cognac
1/2 tsk. natron
7 æggehvider

Smør og flormelis røres ekstra godt, hertil tilsættes æggeblommerne, én ad gangen. Derefter lidt mel og fyld, rom, cognac og natron. Til slut de stiftpiskede æggehvider.

Fyld dejen i en smurt form eller 2 mindre og sæt kagen i ovnen.

Bages ved jævn varme, 175 grader i 1 1/4 time. I to forme kun ca. 1 time.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.