søndag

DIANA-KAGE

En dejlig kage, bagt af dej med mandler og cognac, belagt med en god æblemos og gylden marengsmasse på toppen. Den er superlækker.

Æblemosen er bedst, når den er hjemmelavet, men en god færdigmos kan bruges.


DIANA-KAGE

dej

225 g mel
175 g melis
125 g smør
5 æg
50 g mandler
1 spsk. cognac
1/2 tsk. bagepulver

fyld

3 dl syrlig æblemos

marengsmasse

3 æggehvider
150 g melis
1 tsk. eddike

Smør og sukker røres hvidt og blødt. Æggene, der piskes sammen, tilsættes lidt efter lidt. Herefter kommes cognac i. Rør dejen godt til en sammenhængende dej, der ikke skiller.
Skold, smut og hak mandlerne groft. Rør dem i dejen sammen med mel og bagepulver.

Smør en springform godt og hæld dejen heri. Lad den bage ved jævn varme, 175 graderm knap en time.

Til marengsmassen piskes 3 æggehvider meget stive i en helt tør skål med tørre redskaber. Rør 3-4 spsk. sukker i og herefter eddiken. Vend forsigtigt resten af sukkeret i.

Fordel æblemosen over den bagte bund og herover marengsmassen. Sæt kagen tilbage i ovnen ved lavere varme, 125-150 grader og lad den stå til overfladen er let gylden, ca. 10 minutter.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.