fredag

ELISABETH-TÆRTE

Med Elisabeth-tærten er vi virkelig ude i noget helt forrygende lækkert. Denne tærte, med adskillige år på bagen, er fin som dessetkage, men bestemt heller ikke uden evner til en kop kaffe, når det skal være fint, for det er en fin kage.

Kagen består af 3 bunde, hvoraf de 2 er vædet med Kirsch, lagt sammen med kirsebærsyltetøj og overtrukket med et tykt lag kirsebærglasur. Til sidst pyntes med flødeskum og halve valnødder.

Kagen bages i en springform og deles i 3 bunde med en sytråd.

Opskrift : Ellis Tardini



ELISABETH-TÆRTE

dej

6 æggeblommer
125 g sukker
120 g hvedemel
1 tsk. bagepulver
60 g hasselnøddekerner, hakket
6 æggehvider

fyld

4 spsk. Kirch
1 glas kirsebærsyltetøj

glasur

150 g florsukker
1 tsk. citronsaft
2 spsk. kirsebærvin

2 1/2 dl piskefløde
2 spsk. kirsebærvin
halve valnøddekerner

Pisk æggeblommer og sukker sammen. Bland melet med bagepulver og de hakkede hasselnøddekerner og fold det i æggemassen.
Pisk æggehviderne stive og vend dem forsigtigt i dejen.

Pensl en springform med smør og hæld dejen i formen, der sættes i ovnen ved 200 grader i 20-25 minutter. Tag kagen ud og køl den af. Den afkølede kage flækkes i 3 tærtebunde med en sytråd.

Dryp de 2 underste bunde med Kirsch og smør et lag kirsebærsyltetøj på hver. Læg tærten sammen.

Rør florsukker med citronsaft og kirsebærvin. Fordel et godt lag glasur over tærten og lad glasuren stivne i ca. 15 minutter.

Pisk fløden stiv og rør halvdelen med kirsebærvin og dæk siden af tærten.  Fyld resten af flødeskummet i en sprøjtepose og pynt tærten i kanten med små flødeskumstoppe og halve valnødder.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.