onsdag

FRANSKE TREKANTER

Små, lækre trekanter af dej med hvedemel, grahamsmel og lys farin. Fyldt med hakkede nødder, rosiner, sukat abrikoser eller cocktailbær.

Kagerne blev i sin tid serveret på Skodsborg Badesanatorium, hvor Nora Thomsen var køkkenchef. Her var sund mad i højsæde, hvilket præger kagerne, hvor grahamsmel, nødder og tørrede frugter er en del af ingredienserne

Der bliver ca. 28 stk. af portionen.

Opskrift : Nora Thomsen

 

FRANSKE TREKANTER

dej

3 dl hvedemel
1 dl grahamsmel
190 g margarine
1 dl lys farin
2 æggeblommer

fyld

1/2 dl revne mandler eller nøddekerner
1 dl rosiner
1/2 dl hakket sukat
5 abrikoser eller 6-7 cocktailbær

Til dejen hakkes mel og margarine sammen. Sukker og æg kommes i og dejen æltes jævn. Læg dejen koldt i nogle timer.
Dejen udrulles, ikke for tyndt og skæres i kvadranter 7 x 7 cm. På midten af hver kvadrat lægges en lille top af fyldet og dejen bukkes sammen til en trekant. Kanterne presses sammen med en gaffel. De må ikke være for tynde i kanterne, da de let bliver mørke under bagningen.

Pensl kagerne med æg og drys med lidt lys farin, eventuelt kanel.

Bages i ovnen ved 225 grader i 8-9 minutter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.