lørdag

GREVINDEKAGER ELLER KOKOSKAGER

Grevindekager består af en mørdejsbund, belagt med kokosmasse. Det er meget lækre kager og det er vigtigt, at kokosmassen ikke bliver hård helt igennem.

Kager med kokosmel har det med at blive hurtigt tørre, så lav ikke for mange ad gangen, - hellere bag igen.

Beregn, at mørdejen skal stå koldt nogle timer, gerne til næste dag, før dejen er god at rulle ud.

Opskrift : Richardt Oest-Larsen 1966



GREVINDEKAGER ELLER KOKOSKAGER

mørdej

250 g mel
180 g margarine
80 g flormelis
1 æg
sammenpisket æg til pensling

kokosmasse

200 g sukker
2 æg
250 g kokosmel

Til dejen smuldres margarinen i melet, sigtet flormelis tilsættes og dejen samles hurtigt med det sammenpiskede æg. Dejen sættes koldt.

Til kokosmassen piskes de to æg tykke med sukkeret og der tilsættes så meget kokosmel, at massen bliver stiv.

Kagedejen udrulles tyndt og udstikkes med et glas, 3 cm i diameter. Pensl med sammenpisket æg. En lille top kokosmasse trykkes på hver kage.

Bages i ovnen ved 200 grader i ca. 10 minutter.

Spise med mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.