tirsdag

KONDITORKAGER-FYLDTE MØRDEJSSKALLER

Rigtig gode bliver disse konditorkager af mørdejsskaller, fyldt med creme, syltetøj, rå eller kogt frugt, flødeskum eller fromage. Skal det være ekstra godt, pensles skallerne indvendigt med smeltet chokolade. Ristede mandler eller flormelis drysses over de færdigt monterede kager.

Opskrift : Gunna Agersted og bodil Westergaard

 

KONDITORKAGER-FYLDTE MØRDEJSSKALLER

mørdej

250 g hvedemel
80 g melis
160 g smør/margarine
1 æg

Det sigtede mel blandes med melis og heri smuldres smørret. Det let sammenpiskede æg kommes i dejen, der samles med en let hånd. Dejen hviler koldt et par timer og rulles ud til en tykkelse af 2 - 2/12 cm.

Smør linseformene med fedtstof udvendig. Formene stikkes ind under den udrullede dej, der fordeles udenpå formene. Pas på, der ikke går hul i dejen og pas på, at dejen ikke går ind under under kanten. Så er skallerne svære at få af efter bagningen.
Dejen prikkes med en gaffel og kagerne bages gyldne ved jævn varme i ca. 10 minutter på en plade.
Efter at være afkølet lidt, tages de forsigtigt af formene.

Kort før serveringen fyldes og monteres kagerne, som man nu syntes bedst om.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.