mandag

PELSJÆGERBRØD

Et godt hjemmebagt brød er altid eftertragtet af ung som gammel. Spist med smør, ost, pålæg eller marmelade, kan det hurtigt få ben at gå på.

Det er et gærbrød og mælken kan erstattes med kærnemælk. Det giver en god, lidt syrlig smag til brødet.

Opskrift : Ellen Holme 1962



PELSJÆGERBRØD

dej

50 g gær
2 spsk. vand
3 dl mælk eller kærnemælk
300 g hvedemel
200 g fuldkornshvedemel eller grahamsmel
50 - 100 g margarine
2 tsk. salt
2 tsk. sukker

Gæren overhældes med lunkent vand. Mælken lunes,, margarinen smuldres i melet, der blandes med salt, sukker, gær og lunken mælk. Slå dejen godt sammen og sæt den til hævninget lunt sted i 20 - 30 minutter, til den fylder det dobbelte. Den slås sammen og fyldes i 2 velsmurte forme. Efterhæves, men pensles ikke.

Brødene sættes i en forvarmet ovn ved 225 grader på bradepanderisten på ovnens midterste rille. Bages i 35 - 40 minutter og skal stå ca. 5 minutter i den åbne ovndør, før det vippes halvvejs ud af formene, medens formene ligger ned. 5 minutter efter tages brødet helt ud af formene og sættes på bageristen.

Spise med Mormor

Mormors Juleopskrifter

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.